תורה ומדע

האם אותן עובדות מדעיות הידועות לנו שנאמרו ע´י חכמי חז´ל הן פרי ידיעתם הטהורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם אותן עובדות מדעיות הידועות לנו שנאמרו ע´י חכמי חז´ל הן פרי ידיעתם הטהורה של אותם רבנים קדומים או שהם סודות שנמסרו ע´י הקדוש ברוך הוא בהר סיני בתורה שבעל פה ואם הם ידע של הרבנים מה מקור ידיעתם בעובדות כמו מה המסלול שעושה הירח מסביב לכדור הארץ?

תשובה

שלום וברכה

הידיעיות המדעיות שלהם הנוגעות להלכות קבועות בתורה, כמו אורך הזמן של הקפת הירח סביב כדור הארץ, הנוגע לקביעות ראש חודש ועוד, התקבל ביד החכמים איש מפי איש עד משה רבינו שקיבל מסיני כל התורה כולה וכל הידעיות המדעיות הקשורות לזה.

כמו גם הלכות טריפות, הנדסה הנוגעת להרבה תחומים בתורה, אסטרונומיה הנוגע לחישוב תקופות ועיבורי השנים, ועוד הרבה ידיעות בחקלאות הנוגע להלכות כלאיים, וכן הלאה כל אלו התקבלו איש מפי איש כמו שאר גופי התורה.

בנוסף לכך, היו חז"ל חכמים היודעים בחכמת הטבע כפי שהיה מקובל בימיהם. ואת חלקי החכמה הללו שאין להם קשר ישיר עם הלכות התורה הם למדו מחכמתם העצמית או מחכמי הטבע שהיו בימיהם.

בהצלחה - משנה ישראל