תפילה וברכות

לצאת מהבית באמצע סעודה

  • כ"ד שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב. רציתי לדעת האם מותר לצאת מקורת גג לכיפת השמים כאשר אני אוכלת לחם וגם כאשר אני אוכלת מזונות ושאר הדברים. ומה לגבי יציאה מרשות לרשות. תודה רבה ויישר כח

תשובה

שלום וברכה

לכחילה אין לשנות מקום עד לגמר האכילה וברכת המזון. לבני אשכנז אם היה דעתו לצאת למקום אחר מותר לצאת לכחילה בעת אכילת לחם.

מי שיוצא באמצע אכילת לחם או מזונות יכול להמשיך לאכול במקום אחר ואינו צריך לברך שוב.

ביציאה באמצע אכילת פירות או שתיה יש לברך שנית. באכילת שבעת המינים נחלקו הפוסקים אם צריך לברך שנית.

ברגע שיוצאים מהבית מתחייבים בברכה חדשה במקרים האמורים.