שאל את הרב - כללי

הלוואה<>

  • כ"ה שבט התשע"ו

שאלה

שלום ברצוני להתייעץ עם הרב לגבי הלוואה שנתתי לחברה שלאחר תקופה מסויימת התווכחנו ובעקבות זה לא דיברנו לאחר תום התקופה שסיכמנו פניתי אליה בבקשה להחזיר את הלוואה והיא טוענת שאין לה כרגע והיא מתחמקת ממני ולא עונה להודעות שלי מה עליי לעשות לפי ההלכה? תודה מראש

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

לפי ההלכה הדבר תלוי אם עשית פרוזבול בסוף שנה שעברה.

ועל כל פנים, מה שנראה שיעזור הכי הרבה לקבל את הלוואתך בחזרה (אם עשית פרוזבול), היינו ליכנס בשיחה עם החברה, תגיד לה שאת מבינה שקשה לה אבל בכל זאת את צריכה את הכסף בחזרה - באיזה חודש כעת נראה לה שהיא תוכל להתחייב. ותעשי לה זמן פרעון חדש; או לחילופין, תציע לה שהיא תשלם לך סכום חלקי בכל חודש  בחדשים הבאים עד שתושלם התשלום.

בברכה,

רב נחום