תורה ומדע

חוויה חוץ גופנית בעיני המאמין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם. ראשית ברצוני להודות לכם על ההשקעה הגדולה שלכם בערוץ הידברות על אגפיו השונים ועל המסירות שלכם לעניין היהודי למען כלל הציבור. ולשאלתי בקצרה: בשנים האחרונות נחשפתי להרבה סיפורים מתועדים על חוויות חוץ גופניות שחוו אנשים במהלך מוות קליני שהם עברו. מרבית התיאורים דומים. ראיית הגוף מלמעלה, מעבר במנהרת אור עצום וחווית אהבה מושלמת ואבסוטית. זוהי חוויה שחוו מליוני אנשים שונים בעולם, אןלם באופן מפתיע, רק בודדים מהם-יהודים דתיים- רק הם מעידים שחוו גם חוויה מסויימת של דיון לגבי קיום מצוות ושמירת תורה וכו". העובדה היא שמליוני האנשים שעברו את החוויה, אף אחד מהם (או מאלה שראיתי תיעוד עליהם -וראיתי הרבה..) לא חזר עם תובנות חדשות ספציפיות לגבי אמיתות האמונה היהודית ותרי´ג מצוות. רוב היהודים החילונים שעברו חויה זו ממשיכים באורח חיים חילוני אם כי אולי יותר מוסרי ולא שמענו על אף גוי שהתגייר כתוצאה מחווית חוץ גופנית במוות קליני. והשאלה עולה מאליה. איך ייתכן שאנשים שחזרו ´משם´ לא גילו את האמת היהודית ורק אנשים שכבר היה להם תודעה יהודית, לחלקם התודעה התעצמה?

תשובה

שלום וברכה

רבים מאוד מבני ישראל אשר חוו את המוות קליני אכן חזרו בתשובה, ובפרט אלו שהתקדמו יותר בתהליך המוות.

השלב הראשון של המוות קליני הוא שווה לכולם והוא לא מראה עדיין את הדין במרומים, וכך מפורשים הדברים בזוהר הקדוש פרשת תזריע שברגע הראשון כולם זוכים לראות את האור השכינה, ולאחר מכן השכינהמסתלקת ואז כל אחד מגיע לדין הקשה של בית דין של מעלה.

רוב מתי המוות קליני לא עוברים יותר משלב ראשון ועל כן אין להם כל ידיעה חוץ מעצם הדבר של הימצאות הנשמה.

בברכה - בנימין שמואלי