האם יכול להיות שבעקבות נדר שנדרתי ולא קיימתי הכניסה להיריון שלי מתעכבת או שאין קשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב העוסק במלאכת קודש זו (אבקש שהימייל שלי לא יופץ באתר) לפני כמה שנים נדרתי לאבי שאקרא לבני שבעז´ה יוולד לי על שם אביו (סבי) והתחתנתי עם ספרדי שאצלם נוהגים לקרוא לבן על שם סבו החי (חמי) האם יכול להיות שבעקבות הנדר שנדרתי הכניסה להיריון שלי מתעכבת או שאין קשר? ואם יש קשר האם עלי לעשות התרת נדרים? האם לעשות בכל מקרה? איך עושים זאת? והאם עצם שינוי מנהגי מהרמ´א לבית יוסף מצריך אותי גם לעשות התרת נדרים- כי לא עשיתי.. ורציתי לדעת עד כמה חמור אי קיום נדר ובמה זה עלול לפגוע. תודה רבה שרית

תשובה

שלום וברכה

את הנדר יש להתיר בכל מקרה ולבקש גם את סליחת אביך.

בעלך יכול להפיר את הנדר בשליחותך אצל שלושה אנשים.

אין צורך להתיר את הנדרים כאשר את הפכת לספרדיה.

אולם אין כל קשר בכל הנ"ל לעיכוב ההריון.

ה´ הטוב יתן לך זרע של קיימא במהרה.

בברכה - בנימין שמואלי