נדרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם חבר שלי אמר לצורך העניין : אני נודר שאני לא אוכל יותר ממתקים ובראש הוא חושב : אני יותר לא אוכל שוקולד מה הדין?

תשובה

אם המחשבה היתה חזקה רק על שוקולד, ולא על שום דבר אחר, מעיקר הדין עליו להינזר רק משוקולד.

אבל יותר טוב [וכך ראוי] לעשות התרה לפני שלש אנשים, יראי שמים, ולספר להם על הנדר, ולומר להם כי הוא מבקש מהם התרה על ממתקים אחרים מלבד השוקולד שכן לא התכוון עליהם.

בהצלחה - מנשה ישראל