שניים מוזמנים לפונדק אחד

  • כ"ח שבט התשע"ו

שאלה

שלום וברכה בפסוק "והאלוהים אינה לידו" רשי מביא משל לפונדק שהרוצח בשגגה לבסוף גולה והרוצח במזיד נהרג. שיפתי חכמים מסביר שרק במידה ונפל עליו מסולם כדרך ירידתו ולא עלייתו כדאיתא במסכת מכות . האם בדרך עלייתו הוא אנוס ופטור לגמרי ? או שמא בשליטה יותר וחייב? תודה רבה תבורכו מפי עליון

תשובה

שלום וברכה

רמב"ם הלכות רוצח ושמירת הנפש פרק ו

הלכה יב
מי שהיה דולה את החבית להעלותה לגג ונפסק החבל ונפלה על חבירו והרגתהו או שהיה עולה בסולם ונפל על חבירו והרגו פטור מן הגלות, שזה כמו אנוס הוא שאין זה דבר הקרוב להיות ברוב העתים אלא כמו פלא הוא.