תפילה וברכות

כיוון התפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני גרה בבאר יעקב ולפי המפה בתפילת שמונה עשרה אני צריכה להתפלל לכיוון דרום-מזרח ולמרות זאת כל החיים שלי לימדו אותי להתפלל למזרח . ועוד שאלה -אם אני בצפון אני צריכה להתפלל לכיוון דרום וההפך? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

עם ישראל לא מתפלל לרוח מסויים בעולם. אנו מתפללים אך ורק לכיוון העיר ירושלים והר הבית. כך שמדרום לירושלים מתפללים לכיוון צפון, מצפון לירושלים מתפללים לכיוון דרום, ממזרח לירושלים מתפללים למערב, והמערביים לירושלים מתפללים לכיוון מזרח.

עקב, כך, בחיפה הנמצאת מערבית צפונית לירושלים,  מתפללים שם לכיוון דרומית מזרחית, בנהריה מתפללים לכיוון דרום. בחברון מתפללים לצפון. במעלה אדומים למערב. בתל אביב לכיוון מזרח. ובשדרות לכיוון צפונית מזרחית. בטבריה מתפללים לדרום, עם נטיה כל שהיא מערבה, ועל זה הדרך בכל הערים, בארץ ובעולם.

בהצלחה - מנשה ישראל