שאל את הרב - כללי

רווקןת מאוחרת

  • כ"ט שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. צפיתי בתוכנית שלכם היום. אני נזכרתי שהייתי בסביבות גיל 11 הבאתי חטיף לכיתה ואכלתי בהפסקה בכיתה.תמיד אכלתי לבד. הייתה לי רק חברה אחת. וכמכנסו לכיתה כמה תלמידים ואחת מהן אמרה בקול רם "מי שאוכל לבד מת לבד" .ואני לא הבנתי את המשמעות של המשפט ובתמימות אמרתי לה "שאני לא רוצה שעוד מישהו יהיה בקבר לי". רק לאחר מכן הסבירו לי את המשמעות. האם בגלל מה שהילדה מהכיתה אמרה לי,אני עדיין רווקה?.ואם כן מה עליי לעשות? אין לי קשר עם אותה ילדה מהכיתה. מחכה לתשובה.תודה.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

אחרי הבירור בנושא, נתברר שאין שום קשר בין מצבך כהיום לאותו מקרה.

הואיל ולא ידעת כלום מן כוונת הענין, ולא התכוונת שום דבר שלילי כשענית על זה, לא שייך שיהא לזה השפעה רוחנית או גשמית.

ובנוגע למצב הרווקות, יש להמשיך בתפלה להשם בזמני התפילות, ולא לצפות בשאר שעות היום [כלומר, שאחרי התפלה בשאר שעות היום אין לחשוב על הנושא כלל, כי מקובל אצלנו שהצפייה התמידית לדבר דוחה את התוצאה מלבוא (ברכות לב:); אלא יש להסיח דעת מן הבקשה], וכמובן שיש לעשות את ההשתדלות הראויה בהתקשרות לשדכניות ובהתלבשות ויייפוי כראוי לפגישה, ובעזרת השם תוכלי לזכות לזיווגך ההגון בשעה טובה ומוצלחת.

בברכה,

רב נחום