כיתה עם בנות לא ממש דתיות

  • כ"ט שבט התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה אני לומדת בתיכון דתי אמנם הוא לא ממש די באמת הוא סוג של דתי בסיסי ברוך ה' התחזקתי הרבה יותר - הייתי דתי משנולדתי. הרמה הדתית בבית הספר לא גבוה אבל אין שום השפעה עלי אלא אני חושבת שברוך ה' אני מצליחה להשפיע שם על בנות לטובה , מבחינה לימודית הרמה מאוד גבוה . שאלתי היא האם יש איסור להשאר בבית ספר שהוא לא כל כך דתי ? בנוסף רציתי לשאול , לעיתים אני מאירה לבנות ומסבירה להם יותר על ההלכה - הם יודעות את הבסיס , התורה ועל היהדות ישנן בנות שכועסות על כך שאני עושה זאת ויש כאלו ששמחות על כך האם אני צריכה להפסיק ? בנוסף הרבה פעמים בכיתה יש לשון הרע יש בנות שמכבדות שאני מבקשת להפסיק ויש כאלו ששמש כועסות על כך , מה עלי לעשות ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית להאיר את הכיתה ולסייע לבנות להתחזק ולהתעלות. בוודאי שאין לך איסור להישאר שם ומצווה להמשיך ולהפיע על האחרות להתחזק כל זמן שאת מרגישה שזה לא פוגע ברוחניות שלך.

עלייך להמשיך ללמד על ההלכה ולאיר את ליבן אף שחלק כועוסות וזכותך גדולה ועצומה, כך גם בעניין הלשון הרע.

תנסי גם כן לדבר על ליהבן של הבנות שלא רוצות לשמוע מרוחניות במידת האפשר בדברים יפים ונכונים המושכים את הלב ליראת שמיים נכונה.

ברוכה תהיי,

בהערכה רבה,