חברה והשקפה

קירוב גוי לקב"ה

  • ל' שבט התשע"ו

שאלה

 אני מכירה בחור שפעם רצה מאוד להתגייר, והוא אכן עשה תהליך גיור, וכשהגיע לסופו משום מה הרב הפסיק לו את הגיור, ממש בשלב האחרון. הסיבה לא ברורה לי, אבל מאז אותו בחור לא כ"כ מאמין. רציתי לשאול אם מותר לי במקרה כזה לנסות לקרב אותו בחזרה? ואם כן, מה להראות לו? איך לגשת אליו בנושא ואם רצוי?

תשובה

שלום וברכה

אין עניין לקרב גויים ליהדות. מקשים על גוי שרוצה להתגייר כדי להיות בטוח שבאמת הוא מתכוון בלב שלם להתגייר.

אם הרב הקשה עליו  והוא חזר בו הרי שזה סימן שלא היה ליבו שלם לשמיים ולכן יש להשאירו בגיותו.