שאל את הרב - כללי

התרת נדרים , מתי?

  • א' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום , אנו מעשרים כ 10% כ 8 שנים ולאחר 8 שנים בערך החלטנו אני והעלי להתחיל לעשר 20% בהתחלה זה יתאפשר והיו מקרים שהיה קשה מאוד ואף מקרים שזה לא יתאפשר האם העצם החלטתנו נדרנו נדר ? והאם אנחנו צריכים לעשות התרת נדרים ? ואם כן , איך עושים ? תודה

תשובה

לכבוןד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

אם אמרתם בפה שאתם עושים כן, או אם החלטתם ועשיתם למעשה כן אפילו פעם אחת, אז יש להתיר.

יש לבעלך ללכת לג' דיינים שבעיר, ולומר את ההתרה בפניהם.גם יאמר להם, שחשבתם בהתחלה שתוכלו לעמוד בזה, ועכשיו אתם רואים שאינכם יכולים לעמוד בזה.

בברכה,

רב נחום