מצוות יישוב הארץ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד בדף הלכה יומית של הרה"ג עובדיה יוסף נאמר בנוגע לפרשת מסעיי לגבי מצוות יישוב א"י וכל הדר בחו"ל כאילו אין לו אלוה שאלתי מה בנוגע לשליחים שבחו"ל הפועלים לקירוב יהודים, מה בנוגע לרבנים ושו"ב וכל מקצועות הקודש שמבצעים אותם בחו"ל, וקהילות יהודיות כגון חב"ד שהמרכז שלהם הוא בברוקלין?

תשובה

שלום וברכה

אכן מצוה גדולה לגור בארץ ישראל, אבל מי שקהילתו צריכה לו אין לו לעזוב את קהילתו ולעלות לארץ, ומאחר ורבים הם שאינם יכולים לקיים מצוה זו עקב קשיי פרנסה וכדו`, מוכרח שישארו עם יושבי חו"ל גם רבנים וכו` למרות שהם יכולים היו בעצמם לעלות לארץ.

בברכה - בנימין שמואלי