מוסף בראש חודש

  • ב' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! בראש חודש ,מחייבים אותנו להתפלל בבית ספר תפילת מוסף ושמעתי שעדיף שבנות לא יתפללו מוסף בלי מניין של גברים אז מה לעשות להתפלל או לא?(אנחנו בבית ספר בנות ספרדיות עם צוות אשכנזי) בנוסף המנהלת מברכת את הברכה בהתחלה, אנחנו צריכות לכוון לצאת ידי חובה או שצריך לומר בברכה זו "ברוך הוא וברוך שמו"?

תשובה

שלום וברכה

בברכת ההלל אתם יכולות לומר ברוך הוא וברוך שמו בלחש שלא ישמו לב לכך.

לגבי תפילת מוסף כך כתב בילקוט יוסף נשים פטורות מתפלת מוסף בראש חודש, אך טוב שתשמענה תפלת החזרה של מוסף מפי השליח צבור. ואם מתפללות מוסף אין למחות בידן, שיש להן על מה שיסמוכו. למעשה עדיף שתתפללו מוסף ללא אמירת שם שמים.

בברכה,

בנימין שמואלי

נ.ב האם זה בית ספר שכולו ספרדי או מעורב?