בשר מהדרין לכולם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום מדוע לא מפתחים בארץ,רפתות שבהם יגדלו פרות ופרים כ - בן פקועה - ואז אין בעית שחיטה, גיד הנשה, טריפות וכדומה.

תשובה

הא לך דברי מרן פוסק הדור רבי שמואל הלוי וואזנר שליט"א בספרו שו"ת שבט הלוי (חלק ח סימן קעח). בהצלחה - מנשה ישראל ...זה לא מכבר שאלנו מפלפל אחד מחו"ל דהיות דיש כמה בעיות בשחיטות ובדיקת הריאה וכו` הלא אפשר לעשות העצה עפ"י המבואר בשו"ע יו"ד סי` י"ג ס"ד דבן פקועה הבא על בת פקועה הרי בנו ובן בנו עד סוף הדורות אינם טעונים שחיטה רק מדבריהם ואין טריפות פוסל בהם, ולכן אם נקח היום בן פקועה שבא על ב"פ ונעמיד מהם עדרים עדרים יהיו כל השחיטות כשר חלק, וגם בלי חשש טריפות.

אבל הם פטפוטים בעלמא חדא דאיני רואה כהיום חששות בשחיטה יותר מכל הדורות, ושנית דזה רצון הבורא ב"ה שינהוג שחיטה מן התורה ושינהגו בה עפ"י הלכה, וינהגו בה הפרישות מחששי טריפות, וכמבואר סו"פ שמיני להבדיל בין הטמא ובין הטהור, ובין החיה הנאכלת ובין החיה אשר לא תאכל וכמש"כ רש"י שם מתו"כ בין נשחט חציו לבין נשחט רובו בין נולדו סימני טריפה אסורה לבין נולדו סימני טריפה כשרה, והכל בגדר מצוה. סוף דבר ח"ו להרהר על המסורה שלנו שאפשר ואפשר בשטח זה עכ"פ להעמיד דת כפי הנמסר מדור דור. הכ"ד הכו"ח למען קדושת ישראל - מצפה לרחמי ה`. שמואל הלוי וואזנר