שאל את הרב - כללי

מדוע אנו נקראים בני יעקב ולא בני יצחק?

  • ג' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. בעקבות שיחה בנושא חודש אדר, צחוק ויצחק, אני תוהה- לאברהם הובטח שביצחק יקרא לו זרע, אבל לנו לא קוראים בני יצחק, אלא בני ישראל (=יעקב). מדוע? אני יודעת שגם עשו יצא מיצחק, שגם זה קשה לי, אבל בכל אופן, ההבטחה לאברהם היא לא רק שמיצחק יצא לו זרע, אלא שביצחק יקרא לו זרע. אנחנו נקראים בני יעקב, ולפעמים מדברים על עצמנו כבני אברהם, אבל מה עם יצחק? איפה ההבטחה?

תשובה

שלום וברכה

אנחנו בני אברהם יצחק ויעקב וכך אנחנו מגדירים את עצמינו.

קוראים לנו בני שיראל מאחר ואנו בניו של יעקב שבו התקיימה ההבטחה לאברהם וליצחר. רש"י מסביר כי ביצחק יקרא לך זרע ולא בכל יצחק אלא ביעקב ולא בעשיו. לכן אנו בני ישראל כי רק יעקב זכה להעמיד יב' שבטים שכולם יחד זכו להקים את העם היהודי.