חברה והשקפה

סתירה בסיפור גן עדן

  • ג' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום, בסיפור גן עדן נאמר כי האדם נברא בצלם האלוקים- משמע אלוקים ברא ברצונו את האדם כמישהו שהוא אוהב וחשוב לו. רציתי לדעת מדוע לאחוקים כל כך הפריע שאדם וחווה יאכלו מעץ הדעת? הרי אם אלוקים ברא את האדם אין צריך להפריע לו שהאדם ידע להבחין בין טוב ורע, זה רק יכול לתרום לציפיית אלוקים שהאדם במורשתו לא ייחטא

תשובה

שלום וברכה,

"עץ הדעת" היה מצווה, שעליה אדם וחווה היו מקבלים שכר נצחי. כאשר אדם וחווה חטאו - הם ירדו מדרגתם הרוחנית, ולפיכך היו צריכים מעתה לעבוד את אלוקים בדרגה נמוכה יותר, ועם מצוות אחרות (לא תרצח, לא תגנוב וכו' - שבגן עדן זה לא היה שייך).

ראה כאן מאמר על הסוד שבסיפור זה:

בברכה,
דניאל בלס