תפילה וברכות

ברכות השחר שלא לפי הסדר

  • ג' אדר א' התשע"ו

שאלה

לפעמים אני מעוניינת לברך ברכות השחר כשאני בדרך לעבודה. אין בידי סידור, ואני לא זוכרת את סדר הברכות ולא בטוחה שאזכור את כולן ממש. האם יש ערך גם לכל ברכה בפני עצמה כך שאברך מה שאני זוכרת ובלא סדר מסויים?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

סדר הברכות אינו מעכב.

לכן,עדיף לברך מה שאת זוכרת מאשר שלא תברכי כלל.

אבל אם יש אפשרות שאח"כ תוכלי להסתכל בתוך הסידור ולראות להגיד את כל הברכות (אפילו יותר מאוחר ביום), עדיף.

ומן הראוי שתקני סידור קטן לקחת אתך, או שתצלמי ברשות את הברכות כסדרן, ותשמור את הדף אתך בדרך הליכתך.

בברכה,

רב נחום