שאל את הרב - כללי

חתונה בהפרדה.

  • ד' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני חוזרת בתשובה, ובעז"ה מתחתנת בחודש ניסן עם ארוסי שהוא גם חוזר בתשובה. (שנינו באים ממשפחות חילוניות). אנחנו רוצים חתונה בהפרדה מלאה (בריקודים ובשולחנות הישיבה), אך המשפחות והחברים שלנו חילונים, ובכללי הקהל בחתונה יהיה ברובו חילוני. ההורים, המשפחה, והחברים לא מפסיקים לבקש שנעשה הפרדה רק בריקודים ולא בישיבה. ארוסי לא רוצה לשמוע על זה. ולי מאוד קשה. אני רוצה הפרדה מלאה אבל זה דבר שממש מעציב את ההורים שלי וגורם לויכוחים. מה כדאי לעשות? איך צריך לנהוג במצב כזה? תודה רבה!

תשובה

לכבוד השואלת,

מזל טוב, ויהי רצון שיהא הכל בשעה טובה ומוצלחת.

סליחה על האיחור בתשובה.

 הנה דברי פוסק הדור הרב עובדיה יוסף ז"ל בנוגע לענין (מספר ילקוט יוסף -שידוכין ונישואין פרק יד):

" הדבר פשוט וברור שלפי ההלכה אסור לרקוד ריקודים מעורבים בחתונה, אנשים ונשים יחד, [או מעגל של נשים ומעגל של גברים זה ליד זה], והעובר על זה גדול עוונו מנשוא. ואף המסתכלים בריקודים אלה לא ינקו מעון, אף על פי שיש מצוה גדולה לשמח חתן וכלה, אין לעשות מצוה על ידי עבירה, וכל שכן עבירה חמורה כזו. [חופה וקידושין עמוד רסט]."

הייתי מיעץ להדפיס דברים אלו ולהראותם לבני המשפחה, ולסכם אתם: הרי בין כה הריקודים לא יהיו ביחד. וכל תכלית החתונה זה להביא לידי השראת שלום בית בין החתן לכלה. לכן את מבקשת מהם, נא שלא לעשות לך בעיות בשלום בית עוד לפני שאת מתחתנת, ושלא להפעיל לחץ כלל בנושא זה.

בד בבד עם זה (בלי להגיד לקרובים), תשאלי את אירוסך אם הוא מוכן שיהא הריקודים בנפרד, הישיבה בנפרד, ורק בסוף האולם בצד הנשים יערכו 2-3 שולחנות לחילונים ישבו ביחד. ואולי הוא יסכים באופן כזה, ואז עשית את מה שיכולת.

אמנם, אם בסופו של דבר החתן אינו מסכים, כמובן שאת צריכה לכבד את דעתו; ותסבירי לקרובייך כנ"ל.

ויהי רצון שתזכו לחתונה יפה ונוחה לכולם, ושתזכו לבנות ביחד בית נאמן בישראל בשעה טובה ומוצלחת.

רב נחום