שבת

גהינום, האם זה נכון? האם באמת מדובר באש? בעינוי "גופני" או שמה בעינוי לנשמה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אינני ירא כל כך מהמוות אלא ממה שמתרחש לאחר אותו רגע שחשים את הסחרור של "עצירת האוויר", ועצימת העיניים. ההרגשה הלא ידועה."מה קורה בתוך הבור?" גן עדן מתואר כמקום נשגב בעוד שהשאול והגהנום מתוארים כמקום מזוויע. מנגד אומרים שהגהנום היא "צואה רותחת" (סברה 1), דעה אחרת אומרת ששורפים שם את הנשמות ורק ביום שישי לוקחים את אותם נשמות להרי קרח שיתקררו במהלך השבת. לא אכנס לפרטים כי באמת שזה עושה לי חרדות. אינני צדיק גדול ואינני שומר את כל השבת על בוריה, למרות שאני מאוד משתדל. האם זה נכון? האם באמת מדובר באש? בעינוי "גופני" או שמה בעינוי לנשמה? איני מעוניין לדעת כיצד המקום נראה.... ובכל זאת אבקש תשובה לשאלתי. בברכה, מירון

תשובה

שלום וברכה

מדובר במקום שמענה את הנשמה ולא באש גשמית אלא באש דקה השורפת גם נשמות, ולפעמים נידונים בצואה רותחת, אבל לא תמיד ויש שם כל מיני עונשים שאכן די מפחידים, ובקלות נוכל להימנע מביקור במקום קשה זה, ע"י קיום מצות כראוי.

בברכה - בנימין שמואלי