חברה והשקפה

האם הגויים לאחר הממות גם נשפטים ע"י בית דין של מעלה ונגזר דינם לגן עדן או לגיהינום??

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם הגויים לאחר הממות גם נשפטים ע"י בית דין של מעלה ונגזר דינם לגן עדן או לגיהינום??

תשובה

שלום וברכה

גם לגויים יש נפש שחוזרת למקום שממנו נחצבה אחרי הפטירה. ונפש זו נותנת דין וחשבון, ומקבלת שכר ועונש על מעשיה בעולם הזה, עם שהשכר הוא בעולם הרבה הרבה יותר נמוך מהנשמה היהודית החוזרת לעולם האצילות שהוא עולם העליון אף יותר מעולם מחצב נשמות המלאכים. וכך כתב הרמב"ם (הלכות מלכים פרק ח):

כל המקבל שבע מצות ונזהר לעשותן הרי זה מחסידי אומות העולם, ויש לו חלק לעולם הבא, והוא שיקבל אותן ויעשה אותן מפני שצוה בהן הקב"ה בתורה והודיענו על ידי משה רבינו שבני נח מקודם נצטוו בהן, אבל אם עשאן מפני הכרע הדעת אין זה גר תושב ואינו מחסידי אומות העולם ולא מחכמיהם". חנוכה שמח - מנשה ישראל