שאל את הרב - כללי

חינוך<>

  • ח' אדר א' התשע"ו

שאלה

הילד שלי בן 3 הוא מאוד תחרותי.איך אני יכולה כאמא ,לעזור לו. תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

יתכן שכך הוא טבעו של הילד. וכבר הורה לנו שלמה המלך ע"ה: חנוך לנער על פי דרכו" - כלומר, הדרך והכוחות המיוחדים שלו.

אם כן, נראה לי (על פי הנתונים במכתבך לבד), שראוי להזמין לו דרכים בריאים של התחרות כגון  משחקים שיש בהם התחרות; הן אם הוא מתיחס לאתגר של משחק שמיסודו הוא יותר שכלי, והן אם הוא מתיחס לאתגר של משחק שמיסודו הוא יותר פיסי.

בברכה,

רב נחום