שבת

אישה ששכחה להדליק נרות שבת, מה עליה לעשות?

  • ח' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, בתחילת הנישואין שלי הייתי שוכחת להדליק נרות שבת, זה קרה פעמיים. רציתי לשאול מה אני צריכה לעשות? שואלת לפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל. תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אמנם ידוע שאישה ששכחה להדליק פעם אחת נרות שבת, קונסים אותה להוסיף כל ימיה להדליק עוד נר אחד לכבוד שבת, היינו שאם הייתה רגילה עד עכשיו להדליק שני נרות יש לה להדליק מכאן והלאה שלושה נרות, ואם הייתה רגילה להדליק שלושה נרות יש לה להדליק מכאן והלאה ארבעה נרות (רמ"א אורח חיים סימן רסג סעיף א, ומשנה ברורה סק"ז). אולם דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל בספרו חזון עובדיה שבת חלק א' (עמוד קעד) שבזמנינו שאור החשמל מאיר אפילו אם שכחה לגמרי להדליק נרות שבת, לא קונסים אותה להוסיף להדליק עוד נר אחד בשבתות הבאות. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס