שאל את הרב - כללי

חובת האישה

  • ט' אדר א' התשע"ו

שאלה

אני נשואה לבעל דתי כבר מספר שנים ולבעלי יש תמיד את הקושי למרות שלמד בישיבה תורנית ובמשפחה דתי גדל יש לו קושי להקפיד על 3 תפילות ושיעור קבוע זה מספר פעמים שאנו מתווכחים בנושא אך כל פעם הוא הולך כמה ימים ושוכח או שמתעסק בדברים והולך רק אחרי שעבר כבר חצי מהזמן או שהולך וישן בתפילה או בלימוד וכל פעם אנו רבים חזק ואיננו מדברים מספר ימים ושוב הבטחה וחוזר חלילה אחרי מספר פעמים שאחים שלי מספרים לי שלפעמים הוא נירדם אנחנו מתוכחים עד שאני אומרת לו שלא ילך עדיף ולא יעשה בושות מאשר שילך וירדם (עלי לציין שאינו נירדם בכוונה פשוט הוא מותש מעבודה או שינה לא טובה ועומס ) רציתי יעוץ לגבי 2 שאלות האם כדאי שאמשיך לריב ולהתווכח איתו או לעזוב שיעשה מה שרוצה והשאלה השנייה האם נכון להגיד לו שלא ילך אם הוא נירדם או שילך קודם ל3 תפילות ואחרי שיחזיק מעמד הרבה זמן ילך לשיעור??? אשמח לתשובה זה חשוב לי מאוד אני מבולבלת מאוד מרוב שמייעצים לי אני רק בוויכוחים תודה

תשובה

שלום וברכה

יש לדרבנו בכיף ובנועם שילך לשיעורי תורה ולתפילה. אף שהוא נרדם שם יש לתפילתו וללימוד שלו מעלה גדולה מאוד. עצם ההילכה לבית הכנסת יש בה שכר עצום ואם הוא שומע אפילו דבר תורה אחד הוא כבר ברוויח חיי נצח ממש.

בהצלחה,