שאל את הרב - כללי

ימות המשיח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב: שאלה 1: כשבעזרת ד` המשיח יבוא מה יקרה לאותם החולים? אני מתכוונת לחולים בנפשם ובמראה החיצוני שלהם..?האם הם ישתנו ושיהיו לאנשים אחרים?וכן אלו החולים במחלות נפש קשות, איך הם יחזרו?למראה נורמלי או שיהפכו לאדם אחר? שאלה 2: האנשים שנפטרו מן החיים..,בתחיית המתים כשבעזרת ד` הם יחזרו, האם הם יחזרו לחיים בגיל שמתו או בזמן שעבר מאז פטירתם? שאלה 3: נשואים ורווקים.., כשאחד מבני הזוג נפטר, האם אותם אנשים יחזרו לבני זוג שנישאו או שישארו עם האנשים שאיתם המשיכו את חייהם? שאלה 4: שאלה מבחינה של בין "כבד את אביך ואת אמך" לבין "בין אדם למקום": בערב שבת אני נשארת עם אימי..אני החלטתי להישאר איתה,שלא תהייה לבד..ובאמת בזמן הזה אני נשארת איתה, עוזרת לה וכמובן מתפללת תפילת ערבית-ובאמת כשאני מתפללת ביחיד אני יותר מתכוונת.. אבל בשבת שעברה הלכתי עם חברות שלי לתפילת ערב שבת.. והאמת שמאוד נהניתי..זה היה בראש חודש והיה קרליבך וממש התכוונתי והרגשתי רוחניות עצומה.. כמובן שלפני שהלכתי שאלתי את אימי אם זה בסדר מצידה.. השאלה שלי: האם להישאר עם אמא ולקיים את מצוות עשה:" כבד את אביך ואת אמך" ולהישאר איתה, לעזור לה וגם להספיק להתפלל תפילת ערבית ביחיד-וביחיד אני אפילו יותר מתכוונת או להתחיל להקפיד ללכת לתפילת ערב שבת בציבור ולהסביר לאמא שזה מאוד חשוב לי..היא לעולם לא תגיד לי שהיא רוצה שאני ישאר איתה..אמא לא ממש מבוגרת אך גם לא צעירת.. בערב שבת היא אמרה שהייתי מאוד חסרה לה..ובעוד כמה שנים בעזרת ד` אני יקים בית נאמן עם בן זוג ירא שמיים וכמובן שאני ימשיך לבוא לבקר את ההורים ולעזור..מה לעשות??

תשובה

שלום וברכה

א. כל החולים יתרפאו בין חולי הגוף ובין חולי הנפש.

ב. כולם יקומו כמו שהם נכסו לקברם.

ג.. ד. אין אשה חייבת בתפילה בציבור, והינך חייבת בכיבוד אב ואם, ועל כן עדיף שתתפללי בבית ביחיד, עם אימך היקרה.

בברכה - בנימין שמואלי