חברה והשקפה

מה האמת??????????

  • י' אדר א' התשע"ו

שאלה

אני כל כך מבולבל. אני רוצה שהרב יעשה לי סדר בראש בבקשה בבקשה שהרב יענה עם מקורות. יש את הרב אמנון יצחק, יש רבנים אחרים. לרב אמנון יש סימוכין מהרב יעקב יוסף זצ"ל מאוד חזקים שיש רבנים שהיצר הרע פועל בהם. ולא הייתה בעיה כביכול להצביע לו, למרות שציער את מרן זצוק"ל (הבחירות כרגע זו לא הנקודה) והיות והרב יעקב יוסף זצ"ל הביע במפורש שזה יצר הרע! זה אומר שכל מי שיצא נגד הרב אמנון יצחק שהוא לא בגדר גדול הדור אלא רב משפיע ומפורסם, הוא בעצם פועל לפי עצת יצר הרע???? למי להקשיב?? אני רוצה ללכת אחרי רבנים אמיתיים! והאם מותר לאנשים פשוטים (לא רבנים) לדבר נגד הרב אמנון יצחק?? מה עם לשון הרע? שמעתי סיפור ששני גדולים לפני 2 דורות בערך, התווכחו על משהו והיה מזה סיפור בעולם. והחסידים שלו אמרו שהרב שלהם צודק, וכן להיפך. אחר כך כשנפטרו בא הגדול לחלום של אח שלו ואמר לו ששנינו (שני הגדולים שהתווכחו) לומדים בגן עדן וכל החסידים בגיהינום מפני שיצא שזלזלו ברב השני ע"י שהביעו דעה בכלל. גם מה שנזכרתי כרגע, שהרב יעקב זצ"ל אמר שעשו לרב אמנון משפט שדה בלי לדבר איתו לפני.

תשובה

שלום וברכה

הדברים ברורים מאוד אבל עדיף לא לדבר וכפי שאמרת עדיף לא להיכנס למחלוקת.