האכלת בעלי חיים

  • י"א אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום לרב. אני בחורה רווקה בת 40 חוזרת בתשובה, יש לי בעלי חיים רבים, חתולים ושני כלבות. אני עובדת בהוסטל של אוטיזם וחיי לא חיים קלים. לא מבחינת המשפחה ולא כלכלית. מצבי הכספי לא טוב ואני לא מצליחה לשרוד. עברתי דירה לפני כ8 חודשים, בדירתי הקודמת האכלתי את חתולי השכונה, מה גם שנשארו שם מס' חתולים שהם היו שלי ואי אפשר היה להעבירם דירה. היום אני הולכת בכל לילה להאכיל את החתולים שנשארו שם ובעוד כמה נקודות. אני מאכילה גם את החתולים במקום עבודתי. השאלה שלי היא כזאת: היום מצבי הכספי בכי רע. הצ'ק של השכר דירה חזר לי ואין לי מושג מה אני הולכת לעשות. האוכל לחתולים עולה לי מעל 2000 שקלים בחודש. אני לא רוצה להפסיק להאכיל במיוחד כשאני יודעת שהשם הוא מכלכל. השם יודע שאני עושה דבר חיובי. לעצמי איני רוכשת דבר. נעליי בלויות. לא זוכרת מתי קניתי חולצה. שנים. הכל אני מקבלת. האם להפסיק להאכיל זה חוסר אמונה בהשם? שכביכול הוא לא יכול לתת לי מספיק כדי שאתן לרעבים? או שהעובדה שאני מאכילה הוא חוסר אמונה בהשם שהוא זן ומפרנס לכל? מה אני אמורה לעשות? להפסיק להאכיל או להאמין שישועתו כהרף עין ובגלל שאני עושה חסד, הוא יושיע? אני לא מסוגלת לחשוב על להפסיק להאכיל. זה צער בעלי חיים גדול מאוד שרגילים הם כ 6 שנים לאכול ממני. כמובן שהכל משלו. אבל אני לא יכולה לחשוב עליהם רעבים. אני זועקת להשם אני כואבת ואם אמונתי לא היתה כל כך חזקה ומה שחשוב בעיניי זה להגיע לתיקוני ולחזור הביתה לאבא, הייתי מאבדת את עצמי ומתאבדת. הנסיונות מאוד קשים. אנא עזרו לי.

תשובה

שלום וברכה

אם אין לך יכולת כלכלית לפרנסם את פטורה מלפרנסם וה' יכלכל אותם בדרכו.