שאל את הרב - כללי

האם נזם באף מעכב את הזיווג?

  • י"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, שמעתי מחברה שאיזה רבנית אמרה לה להוריד את הנזם משום שזה פוגע בזיווג.. רציתי לדעת אם יש לזה מקור כתוב כלשהו, ואם כן מה המקור? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

לא ידוע על מקור לכך, אולם כיוון שבזמנינו בדרך כלל לא נהוג בקרב בנות ישראל הכשרות לשים נזם באף, מי שעושה כן גורמת להבליט את עצמה, ומושכת תשומת לב, ויש בזה משום פרצה בגדרי הצניעות. ובזכות שמירה על גדרי הצניעות בוודאי אפשר לקרב את הזיווג.

בברכה,

הלל מאירס