אמונה

כמה מידות לא טובות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב היקר. כל חברותיי הטובות ביותר-כולן יפות ועשירות. אצלי המצב סביר גם במראה וגם במצב הכלכלי/כספי, זה גורם לי לקנאות בהן שכל מה שהן רוצות הן מקבלות ויש להן ולי לא ושאני צריכה להתאמץ יותר כדי להשיג כל דבר קטנטן. הקינאה הזאת עוררה בי עצבות ועצלות, זה הוריד לי מהערך העצמי שלי. כיצד מתגברים על הרגשות המעיקים הללו? תודה רבה מראש.

תשובה

שלום וברכה , כאשר תפנימי בבירור שהעולם כאן הוא עולם עובר, ולא מביא לאף אחד שום אושר אמיתי, והעיקר הוא שעולם הזה דומה לפרוזדור והעולם הבא הא העיקר וזאת מטרתינו בעולם, ולכן אין במה לקנאות. קראי את איגרת הרמב"ן, בכל יום ותזכי להתחזק ביותר במידות אלו.

בברכה - בנימין שמואלי