זוגיות

כבוד הרב אני יודע שהכל מאיתו יתברך..מה לעשות להרים ידיים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד כבוד הרב שלום וברכה.. אני לא יודע איך להתחיל אני נמצא במצב של כאב לב קשה מאוד .אני בחור בן 23 וחצי דתי עובד משתדל בדרך השם גם עם כל הנסיונות המרובות בעולם הכרתי בחורה בת 18 וחצי דתיה הקשר היה נפלא וטוב הכיון הוא ללכת בדרך השם.שלפתע היא אומרת שאמא שלה דיברה עם איזה רב גדול טלפונית והרב אמר שאני בחור טוב אבל שיהיה בהצלחה.. המשכנו בדרכנו ואז היא אומרת שאמא שלה דיברה שוב עם הרב והרב אמר שאנחנו לא מתאימים..הוויכוחים בבית וכל הנלווה גרמו לה להרים ידיים למרות רצונה להמשיך..האמא עקשנית איתה . כבוד הרב קשה לי לתאר את המרה שמשתלטת עליי (אני אדם שלא נקשר לכל אחת בקלות ופה הכל נראה ב"ה טוב) כבוד הרב אני יודע שהכל מאיתו יתברך..מה לעשות להרים ידיים? ואולי זה זיווגי..שככה יברח..?מה אני צריך כן לעשות..?הבאתי לבחורה דיסק של הרב מוצפי שיוצא נגד כל העניין השאלות שאנשים שואלים וכן הסברתי לה תמים תהייה עם השם אלוקיך..ועוד רבנים גדולים שיוצאים נגד העניין...אני כבר לא יודע מה לחשוב אולי זה אמתלה..מה יש לי כן לעשות בעניין?(קשה לי להבין שכל זה היה חינם)העניין כאוב לי בתודה ותזכה למצוות

תשובה

שלום וברכה

גם אני נגד כל הרע-בנים אשר פוסקים על פי שמות וללא כל שמץ של ידיעה באמיתות הדברים, לא איכפת להם כלל בסבל שנגרם לאנשים אחרים,

מה שכתבתי בעניין זה.

אכן יתכן בהחלט שהינכם בני זוג מתאימים, ורק דברי ההבל של הכביכול רב מונעים מימכם להתחתן. אבל מאחר והבחורה אינה רוצה להמרות את פי אימה, אין לך הרבה מה לעשות בנידון, ועלינו לדעת שהכול מתנהל ע"י הבורא.

ואם זוהי בת זוגתך אף אחד לא יוכל למנוע אותה ממך, רק חבל שהדבר יתעכב ויימשך לא כל סיבה.

בברכה – בנימין שמואלי