שאל את הרב - כללי

איזה טעם ותועלת יש לבריאה בג`וקים למינהם ביתושים,בחיות הבר בג`ונגל, יתושים וכו`.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לצוות הידברות לפי מה שקראתי כל מטרת הבע"ח הם לטובת האדם. אז איזה טעם ותועלת יש לבריאה בג`וקים למינהם ביתושים,בחיות הבר בג`ונגל, יתושים וכו`. מה עוד שיש חיות שטורפות בני אדם כמו נחש ותנין ויש חיות שאף אדם עוד לא ראה כמו הדגים שנמצאים באוקינוסים עמוק מאוד סליחה על השאלה הארוכה אבל זה מאוד מסקרן בשביל מה ה` ברא את החיות הללו

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

התשובה היא שאכן הכול לטובת אדם, אך לא הכול בצורה הישירה, ולמשל, אם ישנם דגים אשר אנחנו אוכלים, והם ניזונים מדגים אחרים, אשר אין אנו רואים אותם.
ויש בעלי חיים ניזונים מחרקים, ואנחנו נהנים מבעלי החיים.
וכן נמצאו תועליות בעולם הצומח מכל מיני סוגים וצורות חיים, ואנחנו נהנים מאותם אילנות ופירות.
מלבד זאת, עולם החי המופלא בשמים ובארץ ובימים, מעידים ומלמדים אותנו פרק חשוב בגדלות הבורא, בטובו ובחכמתו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה