נשים

אמא שלי עברה 5 הפלות. האם יש אפשרות לכפר על כך?

  • כ"ב אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב. אימא שלי עברה 5 הפלות יזומות (לא מסיבה רפואית או בריאותית). פשוט לא התאים לה עוד ילדים. עכשיו אני מרגישה עליה שהיא מצטערת על כך, כיוון שהיא מתחמקת בכל פעם שאני מעלה את הנושא (היא אחת שבד"כ אין לה בעיה לשתף...). השאלה שלי האם יש אפשרות לכפר על זה, כיוון שלפי היהדות (הזוהר) יש עונש חמור למי שעושה הפלה, אז קל וחומר 5 הפלות... כמו כן, הייתי רוצה לדעת מה העונש למי שמבצעת הפלה.

תשובה

שלום וברכה

מדובר אכן בחטא חמור שחזרו עליו 5 פעמים, ה' ישמור.

מלבד החרטה העמוקה של החטא, כתבו הפסוקים כל מיני דרכים להשלמת התיקון, וביניהם מתן צדקה לאגודות המצילות חיי עוברים, כדוגמת ארגון אמ"א של הידברות וכדו'. וכן לצום בימים שבהם היא עברה את ההפלות בכל שנה. אם היא אינה זוכרת את ימי ההפלות, תקבל עליה צום בוע בלי נדר אחת לשנה לתיקון.

כתובת המייל של מחלקת אמ"א, לדיווח או בקשת סיוע בכל הנוגע להפלות - kalina@htv.co.il