זוגיות

לווי החתן לחופה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם הורים גרושים יכולים ללוות את החתן לחופה? האם זה עשוי לגרום בעיות בעתיד? אני שואלת ע"מ למנוע חוסר נוכחות של האם בחופה מצד כיבוד הורים, איך אפשר להסביר לאם שלא נהוג שהיא תלווה את החתן, ואיך גם נסביר לה שבן חונך בארץ והמנטליות שלה חו"ל אשמח לקבל תשובה בהקדם כדי להשכין שלום בית תודה שבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

אין למנוע את הנוכחות של אם החתן בחופת בנה, זה מעשה לא ראוי ומגונה מאוד. נהוג שגם הורים גרושים עומדים תחת חופת בניהם ובנותיהם. אם המנהג הוא אצלכם שאבי החתן ואמו מביאים את החתן ואבי הכלה ואמה מביאים את הכלה יש למנוע את הבאת החתן על ידי הוריו הגרושים, ויש לכבד אחרים שיאחזו את החתן בידיו להביאו אל החופה. ואילו ההורים ילוו את החתן מהצדדים בלי לאחוז בידיו.

או אפשר לנהוג כמנהג אשכנז הקדמון שהחתן לא היו ההורים אוחזים בו להביאו אל החופה, אלא שהרב היה מוליך את החתן מלפניו כמלך ההולך בראש הגדוד וכל הקהל אחריו. בהצלחה - מנשה ישראל