אמונה

ישנה דעה שהרבי של חב"ד עתיד והינו המשיח האים ניתן להאמין לכך

  • כ"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב!. הרבה חסידי חב"ד טוענים שהרב מלובאביץ הינו משיח, איך יתכן כזה דבר הרי ידוע שהוא נפטר, לטענתם הוא לא נפתר הוא עלה לשמיים כמו משה רבנו ועתיד לרדת להתגלות האם יש בסיס לדברים וניתן לסמוך ע"כ?.... בתודה מראש!.

תשובה

שלום וברכה

אין בסיס לדברים והזרם המרכזי של חב"ד וביניהם בת דין רבני חב"ד שהם מוסמכים על ידי הרבי בחייו להורות לכלל חסידי חב"ד וכן החוזר רבי יואל כהן שליט"א כולם סבורים שהרבי עלה לגן עדן בנר"ן והשאיר את גופו כאן ככל שאר הצדייקם. מי שבא לו לחלום שהרבי חי והוא ישוב וכו' יכול להמשיך ולחלום על כך. אי אפשר להכריח אותם להפסיק להאמין לדבר זה למרות הגיחוך שבדבר.