נרות- מה המיוחד בהן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רציתי לדעת מה הסגולה של הדלקת נרות? מה קורה מבחינה רוחנית אם אדם מדליק נר נשמה או נר בהילולה או סתם נר לע"נ? מה היחודיות של הנר? תודה.

תשובה

שלום וברכה

זה לשון רבינו בחיי (שמות כה לא): "וידוע כי הנשמה נהנית בהדלקת הנרות והיא מתהלכת בעדוני ההוד והשמחה, ומתפשטת ומתרחבת מתוך הנאת האורה מפני שהיא חתיכת אור חצובה באור השכל, ומן הטעם הזה נמשכת אחר האור שהוא מינה אע"פ שהוא אור גופני והנשמה אור רוחני זך ופשוט, ועל כן המשילה שלמה ע"ה לנר הוא שאמר (משלי כ) נר ה` נשמת אדם". ובזוה"ק (פנחס) מבואר שנשמותיהם של ישראל אתגזרו מגו בוצינא קדישא דדולק דכתיב נר ה` נשמת אדם. ולכן נוהגים ישראל שמדליקים נר ביום השנה, משום שהיא עילוי להנשמה הנקראת נר דכתיב נר ה` נשמת אדם.

ולפי שבכל שנה ושנה הנשמה מתעלה למעלה יותר גבוהה וגדולה וכמו שכתוב (תלמוד סוף ברכות) ילכו מחיל אל חיל וכו` וקודם שהנשמה מתעלה דנים אותה אם היא ראויה לכך, לכן נהגו אז להדליק נר לטובתה ולעילויה. ואחד מהראשונים רבינו הרוקח מבאר שלכן נוהגים ישראל להדליק אבוקה במוצאי שבת, משום שאז מסתלקת הנשמה היתירה שהיה אצל האדם בשבת.

בהצלחה - מנשה ישראל