שבת

טלטול מפתחות בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד הדלת של הבניין שלנו נעולה ובשבת אני נאלץ לקחת איתי מפתחות של הבית כדי לצאת ולחזור מהבית כנסת. יש עירוב בעיר. בעבר החמרתי שלא לסמוך על העירוב: 1.האם אני צריך התרת נדרים ? (לא קיבלתי במפורש להחמיר בכך, אלא פשוט נהגתי כך) 2.מה באמת אפשר לעשות במצב שרוצים להחמיר בטלטול אבל נמצאים במצב כזה?

תשובה

שלום וברכה

אני נוהג להכניס את המפתח לתוך הכובע שלי, ובכך ההוצאה נעשית שלא כדרך, כך, שבכל מקרה גם אם העירוב לא מפקיע את דין רשות הרבים אין בכך הוצאה האסורה מו התורה, [אולם ישנם המחמירים גם לגבי הוצאה האסורה רק מדרבנן שלא לסמוך על העירוב, ואם אתה מהם, כדאי שתעשה התרת נדרים].

בהצלחה - מנשה ישראל