שאלה על נדר.. דחופה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב יש לי שאלה על נדרים אני יספר לך בקיצור תסיפור שלי והוא ממש טעות הכרתי מישהו מהאינטרנט ולא רציתי ממש להפגש איתו אז הוא נדר עלי נדר שהוא חייב להפגש איתו אמרתי לו שאני לא מוכנה ושישאל רב הוא שאל ובקיצור הילד הזה הציק לי במצפון תמיד אמר שיקרה לו משהו בגלללי.. לבסוף נפגשנו והוא פגע בי אחרי זה במילים מממש כואבות הוא השפיל אותי... וסתם השאלה שלי היא איך אפשר להתיר נדר ? כי זה לא ממש נראה לי אמיתי מה שהוא אמר לי

תשובה

שלום וברכה

הוא היה יכול להתיר את הנדר בלי בעיות, חבל שהלכת איליו, גם אילו לא היה דרך להתרת הנדר לא היית חייבת ללכת איליו, זאת בעייה אישית שלו.

בברכה - בנימין שמואלי