חברה והשקפה

שאלה- אכזריות

  • כ"ז אדר א' התשע"ו

שאלה

אם השם לא ייצר את האכזריות אז מי ייצר את בעלי החיים האכזריים כמו תנין וכריש וכד שנוצרו במיוחד עם שיניים על מנת לטרוף בצורה אכזרית בלית ברירה ,או יותר נכון הם נוצרו לטרוף על מנת לאכול באכזריות על פי הבריאה לב דווקא נולדו אכזריים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אין זו אכזריות, אלא אינסטינקטים (תכונות מולדות בבעלי חיים).

תנינים וכרישים אינם טורפים לעיתים קרובות, ארוחה אחת יכולה לספק אותם לזמן רב. קיומם הוא חלק בלתי נפרד משרשרת המזון בטבע.
כך לדוגמה, פילים באפריקה נאכלים לעיתים בידי אריות. אך אילולא היה נהרגים בטבע - הם היו מכלים בקצב מהיר את כל מאגרי המזון באפריקה, ולבסוף גוועים מרעב בעצמם, עד שכל אפריקה היתה נהפכת ליבשת שוממה. צא ולמד שהטורפים הם חלק בלתי נפרד מגלגל החיים החכם שיצר הבורא בטבע. כל מה שהקב"ה יצר בעולמו - הוא יצר בחכמה.

בעלי החיים אינם מרגישים כמו בני האדם, ולפיכך אין להם שאלות כמו "למה". הם חיים את הכאן והעכשיו, ואינם מכירים במושגים כמו צדק, ערכים, טוב או רע. רק מה שמועיל או מזיק.

קרא בבקשה במאמרי: "למה אלוקים יצר אכזריות בטבע"

בברכה,
דניאל בלס