אמונה

זוג נשוי בעלי תשובה מול ההורים חילונים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני שואל עבור אנשים מאוד יקרים ללבי, כואב לי הלב על כך ואני מרגיש חסר אונים עבורם. מה עושים כאשר זוג בעלי תשובה מתחתנים , ההורים משני הצדדים חילונים. הבעיה היא שההורים משני הצדדים מחדירים חילוניות סמויה בשכנוע ובשיחות , מנסים למשל לשכנע את האשה שבעלה יוריד משעות לימוד תורה כי זה לא מתאים עכשיו, שהנכדים ישמעו שירי ילדים חילוניים ועגביים, מתערבים בהחלטות של קריירה .הדבר נעשה גם בשיחות טלפונים ולא רק במפגשים. הדעות המקולקלות האלה לאט לאט מחלחלות .נשים ד"ק ... זה יוצר טריסים בין הבעל והאישה. הבעל אחר כך צריך להתמודד עם ההשפעות המזוויעות האלה שהוחדרו לאשתו, עם כל הדעות המקולקלות האלה. מבחינת ההורים , הם חושבים שהם עושים טוב לילדים שלהם , אבל הם לא מודעים ש"הטוב" שלהם ,התוכן שמרכיב את חייהם הוא הרסני ולא מתאים כלל לשומרי תורה ומצוות. התרחקות פיזית לא עוזרת (מרחק). יש טלפונים,פלאפונים... מה גם כשמעירים להורים , הם נפגעים. איך אפשר להסביר בצורה חד משמעית שיפסיקו להתערב , ושיפסיקו עם כל הנסיון לחלן. הרי זה אנשים שלא עובדים על המידות ,אין להם מושג מה רוצים מהם. זה הכל נעשה בערמומיות , לא באופן ישיר. מה אפשר לעשות ? צריך לזכור לפעמים אדם זקוק לעזרה טכנית מהוריו. שבמקרים עליו להבין שהוא יצטרך להתמודד לבד למעןהרוחניות שלו.

תשובה

שלום וברכה

הדרך הנכונה היא לדבר עם האישה ולהסביר לה את האמת בדרך הנכונה ללא מלחמות מיותרות, ואם יכולים לערב רבנית שהאישה סומכת עליה שתדבר עימה ותסביר לה את גודל ההשפעה הרסנית של הוריה לכל חייה, וכך היא תוכל לומר להוריה אל תתערבו לי.

ברור שיש להימנע ככל האפשר בקשר עם ההורים, וזוהי הדרך הנכונה. תזכה למצוות וה` יעזור לך לעזור להם כפי הראוי.

בהערכה – בנימין שמואלי