אמונה

האם יכול להיות שבורא עולם עזב אותי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. אני חוזר בתשובה כבר שנה וליפני כמה ימים התפללתי שיקרה משהו וביקשתי מבורא עולם שייקח את כל המצוות שאי פעם עשיתי ואת כל המחשבות הטובות שאי פעם היו לי [שהרי מחשבה טובה מצרפה הקב"ה למעשה] ובימקום לתת לי שכר עליהם בעולם הבא שיעשה שמשהו מסוים יקרה לי וזה דבר שבדרך הטבע הוא נורמלי.. וביקשתי שאם ישאר עודף מהשכר של המצוות שישלם לי עליהם בעולם הבא, בסוף הדבר הזה לא קרה..וזה גרם לי לחשוב שאולי המצוות בעצם לא שוות כלום..אז חשבתי למה הם לא שוות כלום והבנתי שהתשובה היחידה היא שבורא עולם היה איתנו בזמן של הלל ואלה וככה היה נבואות וזה.. ואז הוא עזב אותנו ועכשיו המצוות כבר לא שוות כלום.. האם זה האמת? ואם לא אז למה הוא לא עזר לי?

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה לא עזב אותנו ולא יטשנו לנצח, כמבואר בתורה הקדושה. לא הייתי בשמים ואינני יודע את הסיבה שלא נענתה תפילתך, אבל הדבר פשוט

א. שלא כדאי לאבד מהעולם הבא אפילו גרגיר אחד בשביל לזכות לדברים בעולם הזה, וחסד עשה עימך הבורא שלא הסכים לעשות לך את מבוקשך, והדבר רק מראה עד כמה המצות יקרות שחבל לבזבזם עבודר דברים אחרים, ומשלו על כך משל, שבמכולת אי אפשר לקנות עם יהלומים, ועליך לבקש רק מתנת חינם.

ב. ישנם דברים שבורא עולם יודע שהדבר לא כדאי לך, וגם אם תפציר לא תקבלם, וכוגמת ילד החולה חלילה בסוכרת המתחנן אל אביו, ומבקש ממנו סוכריה, והאבא היודע עד כמה הדבר מזיק לו לא ייתן לו את הסוכריה למרות התחינות הרבות. עלה והצלח ואל תתייאש מהתפילה למתנת חינם -