נישואין במוצאי יום כיפור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראיתי שענית למישהו במעלת הנישואין בין כיפור לסוכות. השאלה שלי הוא לגבי מוצאי כיפור ממש, האם מותר גם אז לעשות נישואין, וזה יהיה באותה מעלה כמו שענית. תודה רבההה

תשובה

שלום וברכה

הגאון רבי חיים חזקיה מדיני זצ"ל בספרו שדי חמד (חלק ז מערכת חתן וכלה אות כג) מביא שבעירו נהגו לקבוע נשואין במוצאי היום הקדוש מפני שבחודש זה אין נוהגין לישא אלא בימים שבין יום הכיפורים לסוכות, וכשחל יום הכיפורים ברביעי או בחמישי וירבו שמחות בישראל, נדחקים לעשות אחת החופות תיכף בצאת היום הקדוש ליתן רווח בין הדבקים שאין להם יותר משני ימים לעשות נשואין,

אך הרב שדי חמד מספר: "אמנם בעזרת ה` יתברך בטלתי מהם מנהג זה, והיה כלא היה בעיר הזאת, אחרי שידעתי כי היו אנוסים לחלל את יום הקדוש לזלזל בו בכמה דברים המתנהגים ביניהם בהכנסת כלה בתולה נשאת לבחור, והיה עושים גם ביום הכפורים כמעשיהם בחול, ולא הועיל להם אזהרות וציוויים אחת ושבע, כי כבר דשו בה ולמצוה יחשב בעינים לכבוד הכלה, ושבשתא דעל על, ולא מצאתי להם תרופה בזה בזולת זה לשרש אחר המנהג, כי בטולו זה הוא קיום הדת וקדושת יום אדיר בימי שנה".

בהצלחה - מנשה ישראל