תורה ומדע

הכבשה דולי

  • ל' אדר א' התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום, לא ברור לי איך לאחר השיבוט המפורסם של הכבשה הנ“ל נכנסה בה נשמה והיא חיה כמה שנים? זה כאילו בן אדם ברא יצור חי.. תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

השיבוט של הכבשה דולי - לא יצר כבשה חדשה יש מאין, אלא בסך הכל השתמשו בתא חי מכבשה קיימת, והזריקו אותו ברחם של כבשה נקבה שנכנסה מהתא הזה להריון. אך אותו מידע גנטי נמצא גם בתא זרע, רק שהצליחו להוציא אותו מתא אחר. כך שאמנם התהליך נעשה בצורה שונה, אך עצם ההולדה היא עדיין אותה הולדה מרחם ועובר. כך שלא יצרו כאן בריה חדשה באמת.

למען האמת בכל פעם שנולדים תאומים זהים - התרחש ברחם משהו שדומה מאוד לשיבוט. עם זאת אנו יודעים שאחים תאומים הם אנשים שונים בעלי תכונות שונות, ובוחרים בחייהם בחירות אחרות למרות מראם החיצוני הזהה. מה שמעיד על כך שכל אדם קיבל נשמה ייחודית, והנשמה היא זו שמנהיגה אותו גם אם גופו יהיה זהה חיצונית לחבירו.

כמו כן יש לזכור שלבעלי חיים אין נשמה, אלא רק נפש הקשורה בגופם ובמוחם, כך שאחרי מותם לא נשאר מהם דבר.  כך שאין כאן קושיה מנשמות.

ראה עוד על שיבוט ביהדות:

בברכה,
דניאל בלס