כמה שאלות מכל מיני

  • ל' אדר א' התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום רב! 1. אני בהריון חודש 6 בערך. אני רוצה לטבול במקווה בעזרת השם לפני הלידה. שמעתי שזה סגולה ללידה מוצלחת ולתינוק בריא. מתי כדאי לטבול לשם סגולה זו? האם באותו שבוע של התאריך הלידה המשוער? או אותו יום? אותו חודש? 2.שנה שעברה קניתי תפילין לסבא שלי( קודם כל המון תודות לכבוד הרב בנימין שמואלי, הוא ממש עזר לי לקיים מצווה זו. בזכות זה סבא הניח תפילין כבר המון זמן. יותר מחצי שנה. סבא ממש הקפיד להניח תפילין בכל יום לאחר שהבאתי לו אותו. רק בעיה אחת שפתאום באה-סבא לפני כחודש נפל ושבר זרוע שמאל שלו. עבר השבוע ניתוח. הכל עבר בשלום-ברוך השם. כרגע סובל מכאבים. אינו מניח תפילין מאז מקרה זה שקרה. טוען שזה בלתי אפשרי. היד כואבת.. וכו'.. מה אפשר לעשות? שוב, תודה רבה לכם ולבנימין שמואלי בפרט!

תשובה

שלום וברכה

1. מזל טוב להריון. תטבלי בתחילת חודש תשיעי. ה' ישלים לך את ההריון ותזכי ללדת בבבוא היום בקלות בדרך הטבע.

2. אם אכן אין אפשרות להניח תפילין של ידי ככל יניח רק תפילין של ראש ויברך על התפילין של ראש לבני אשכנז שני ברכות ולבני ספרד רק ברכת על מצוות תפילין.

אם ניתן להנית את התפילין של יד מבלי לגלול שבע כריכות יש לעשות כן.