שבת

הדחת הכלים בשבת

  • א' אדר ב' התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה, בדירתי קיים כיור אחד. לעיתים קורה שלא מספיקים להדיח את כל הכלים ביום שישי עקב הכנות נוספות לכבוד השבת והם נשארים בכיור במהלך השבת. ידוע, כי כלים אשר אינם לצורך השבת, אסור להדיחם. הלכה זאת, יוצרת קצת בעיה בשלום בית כיוון שלאישה מאוד מפריע שמצטברים כלים בכיור, וכבר אין מקום לפנות עוד כלים מהשולחן מסעודות השבת. כאמור, האישה מאוד דוחקת בי להדיח את הכלים ומסרבת לקבל את ההלכה הזאת למרות שאני מבטיח לה שאשטוף הכלים במוצ"ש. מה עליי לעשות במקרה כזה? האם ניתן להקל מצד שלום בית, לשטוף את הכלים שלא נצרכים לשבת אלא לצורך הסדר בעלמא? תודה, מרדכי רועי.

תשובה

שלום וברכה

אם אכן יש צורך סידור הבית, מותר. ראוי מאוד להשתדל בכל עוז להספיק לנקות את הכלים לפני שבת.