בשר חלק אצל אורחים

  • ב' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, בילקוט יוסף - סימן לה-מח - דין טרפות הריאה, סעיף ו׳ אומר שם שמעיקר הדין מותר לאדם לאכול מבשר שספק אם הוא חלק או כשר רגיל ולא צריך לחקור אם זה בשר חלק או לא. מנגד בסעיף ז׳ כותב כי אם יש אורז שנתבשל עם בשר כשר אסור לאכול מן האורז. איך מסתדר שבשר ספק חלק ספק כשר, מותר לאכול. אבל אורז שנתבשל עם בשר שהוא כשר אסור?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ומדובר בוודאי שנתבשל האורז עם בשר רגיל דין האורז כדין הבשר ללא שום קולא.

בברכה,

בנימין שמאולי