חברה והשקפה

חיי העולם הבא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם ברצוני לשאול אם יש בן אדם שמנסה לשמור מצוות והוא מצליח בסופו של דבר וזוכה לעולם הבא אבל אחיו ואחיותיו וחברים וכל מי שקרוב לליבו לא הספיקו להבין את המשמעות של שמירת המצוות ושלא תבינו לא נכון הם אנשים טובים ומקסימים ולכן לא זוכים ישר לעולם הבא וצריכים ליסורים כדי לנקות אותם למעלה האם יש משהו שניתן לעשות כדי שאותם משפחה וחברים יהיו ביחד כמה שיותר מהר עם כל היישרים שזכו לעולם הבא(עם בכלל)

תשובה

שלום וברכה

מי שלא ידע ולא הבין ולא שמע ולא ידע כלום בעניין המצות לא ייענש

מי שידע ושמע והתחמק למיישם הוא יהי בבעיה בעולם האמת.

ככל שיוצאי חלציו יעשו מצוות לעילוי נשמתו, כך יוטב יותר לנשמתו.

בברכה - בנימין שמואלי