נשים

ימי פרישה אחרי הלידה

  • ד' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום רב אחרי שקיבלתי וסת ראשונה אחרי הלידה אני מתקרבת לימי הפרישה . בגלל שכל התקופה לא קבלתי וסת אז השאלה שלי איך מחשבים את ימי הפרישה ? שאלה שנייה : אם קבלתי פעם אחרונה בבוקר מתי שהתעוררתי מצאתי שקיבלתי אז איך זה הולך עם הפרישה ? (פשוט אחרי כל כך הרבה זמן של ההריון צריכה רענון להלכות האלה) תודה

תשובה

שלום וברכה

מצטער על האיחור הרב במתן התשובה. עקב עומס על המערכת לא ראיתי את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה.

אם כי השאלה לא אקטואלית כנראה, אכתוב את ההלכה לטובת אחרות. נשמח לעמוד לשירותך בכל שאלה.

כאשר מקבלים מחזור ראשון לאחר הלידה יש רק את הווסת של יום החודש וכן את הווסת של עונה בינונית זאת אומרת ווסת 30 יום.

לפי העונה שקיבלת את המחזור, כך יש לנהוג את הפרישה.