גיור פקטיבי+שמירת עיניים+שמירת הברית+יום הדין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם גוייה אשר עוברת גיור כהלכה, אך עושה זאת על מנת להתחתן עם יהודי. מצהירה שהיא גרה לבד ושהיא מתכוונת לשמור שבת וכו". האם הגיור נחשב והיא מעכשיו תיחשב יהודייה והנישואין שלה לגבר יהודי ייחשבו ע´פ ההלכה. ואם היא תלד ליהודי ילדים האם יהיה קשר רוחני בין האבא היהודי לילדיו או שמא הם בכלל לא ילדיו. והכי חשוב האם כשהיא תגיע להישפט ישפטו אותה כיהודייה החייבת בתרי´ג מצוות או שמא כגוייה המחוייבת ב -7 מצוות בני נוח. שאלה נוספת: נאמר לי פעם כשאדם יהודי מגיע להישפט לפני כסא הכבוד הוא נשאל 7 שאלות עיקריות כגון : האם קבע עיתים לתורה, האם עסק בפרייה ורביייה, רציתי לדעת אם זה נכון ולדעת את שאר השאלות שנשאל כולנו.

תשובה

שלום וברכה

אם הוא קיבלה על עצמה באמת לשמור מצוות בצורה מוחלטת היא תיחשב לגיורת מושלמת גם אם מטרתה היתה כדי להינשא לגבר יהודי.

אולם אם היא שיקרה בבית הדין ומעולם לא קיבלה עליה עול מצוות היא תהיה גויה גמורה ואסור לה להינשא לגבר יהודי.

בסופו של דבר האדם נשפט על כל מעשיו אין מוותרים על שום פרט כלל ושאלות אלו הם השאלות הראשונות שכל אדם ואדם יישאל בעלותו לבית דין של מעלה.

בברכה