ברכות וצניעות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! יש לי חבירה שאינה הולכת עם שרוול צנוע אלא קצר,הרב שלנו אמר לה שאסור לברך כשיש באדם ערוות דבר,אלא אם כן האדם מתחזק ומתכוון עם הזמן ללבוש שרוול צנוע אבל אם זה מצב כרוני אז זה בעיה לברך,כשהיא שאלה את הרב האם עדיך לא לברך בכלל עם שרוול לא צנוע אז הוא אמר שזה בעיה, הבחורה מבחינתה לא מתכוונת לשנות את הלבוש,אז מה עליה לעשות?הרב שלנו אמר שברגע שהאדם לא מכוסה הקב´ה לא שומע אותו,הוא ציטט ´ולא יראה בך ערוות דבר ושב מאחוריך´ אז מה עליה לעשות היא שואלת האם לא לברך כלל או שלברך בכל זאת? תודה רבה וכל טוב!

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי כלל את דברי הרב.

ההלכה היא שהבחורה יכולה לברך תמיד, גם אם היא ערומה כמעט לגמרי.

גם בנות אחרות יכולות לברך כאשר היא עומדת מולם בגילוי בשר.

אין כל הבדל אם היא בתהליך של תשובה או לא.

לגברים יש לעצום את העינים בשעת הברכה.

אמנם אי הליכה בצניעות היא אכן גורם לסילוק השכינה ולמניעה מסויימת בשמירת ה´, אולם בוודאי היא יכולה לברך כרגיל, ובוודאי עליה לקיים את כל שאר המצות כרגיל, וכל מצווה שהיא מקיימת חשובה מאוד לבורא עולם.

וה´ הטוב יחזקה שתוכל להתגבר על יצרה, ותתחזק ללכת בדרכי הצניעות כבנות ישראל הכשרות.

בברכה - בנימין שמואלי