אמונה

צרות עין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בחורה חרדית, השאלה שלי היא כזאת:מדוע כאשר אני עם חברות אז אני תמיד מתחשבת וטובה אליהם ואלו כאשר זה בענין המשפחתי קשה לי הרבה יותר להחליק דברים ,אם הרב בבקשה יכול לתת לי עצה כיצד לשפר את זה

תשובה

שלום וברכה

קל מאוד להיות טובה לאחרים שנותנים פידבק, ומבינים שאת לא אמורה לסייע בידם ולכן הם מוקירים טובה ואת מרגישה שאת עושה משהו מיוחד.

לעומת זה המשפחה אל ממש מעריכה ומקבלת דברים כמובנים מאיליהם, ומאחר ואין הערכה אין רצון לנתינה.

אולם הדרך הפשוטה {לא קלה} להתחזק בעניין זה, היא בחיזוק הזיכרון וההפנמה שכאשר את עושה חסד לשמה את משמחת את בורא עולם ומחזקת את מידת החסד שלך ומביאה עלייך חסד ממרומים, וכדברי חכמים שאמרו על הפסוק ה´ צילך, דהיינו שה´ מתנהג איתנו כמו שאנו מתנהגים איתך, ועל כך נאמר ה´ מתנהג כצילך כל תנועה שאנחנו עושים משתקפת בצל שלנו.

בברכה - בנימין שמואלי